PHYSIS ... natuurlijk op eigen kracht!

Sandra Theunissen, integraal arts

Behandeling

Met het bespreken van de diagnose krijgt u informatie over de ontstaanswijze en mogelijke oorzaken van uw klachten. Indien er mogelijkheden zijn tot aanpassing van uw leefstijl (voeding, slaap, beweging, stressmanagement), wil ik daar graag mee starten. Indien het zinvol is om uw lichaam te ontdoen van te veel afvalstoffen, gaan we daarmee aan de slag. En heeft u tekorten aan bepaalde stoffen, dan worden deze aangevuld. Alle adviezen zijn gericht op herstel van lichamelijke en geestelijke balans. Uw eigen inzet speelt hierbij een belangrijke rol!

Leefstijladviezen

Veranderingen in leefstijl leveren mijns inziens het meeste op. Ze kosten wat inspanning, maar geven vervolgens blijvende resultaten en ze kosten weinig geld. Je moet alleen weten WAT er anders moet, anders werkt het natuurlijk niet. Verandering van leefstijl lijkt op papier heel gemakkelijk, maar in de praktijk is dat niet altijd zo. Ik vind het belangrijk dat u zelf kritisch meekijkt naar zaken waarin u kunt/wilt investeren. U maakt zelf de keuze tot gedragsverandering... of niet natuurlijk! Het is een proces dat gepaard gaat met vallen en opstaan, en dat mag! Gewoontes veranderen is het moeilijkste wat er is, we zijn immers mensen en geen robots. Schroom niet om aan te geven als u bepaalde adviezen niet ziet zitten. Alleen met uw eigen inbreng krijgt u een behandeling op (uw) maat die u ook kunt volhouden.

Stress-management klinkt simpel, maar dat is het vaak niet. Stress kan op veel vlakken ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Soms creëer je stress binnen in jezelf, en soms komt het van buitenaf. Ook gebrek aan slaap of verkeerde voeding creëert stress. Wat de oorzaak ook is, uw lichaam reageert er steeds hetzelfde op. Een beetje stress is gezond, maar een overdosis aan stress blokkeert diverse lichamelijke en psychische processen, hetgeen vervelende klachten kan veroorzaken. Ik gebruik naast mindfulness en meditatie ook technieken uit de NLP om de bron van uw stress te achterhalen en aan te pakken.

Detox / reiniging

Het kan voorkomen, dat klachten ontstaan door de opeenhoping van te veel afvalstoffen in uw lijf. In sommige situaties kan ontgiften zinvol zijn. Hiervoor bestaan verschillende natuurgeneeskundige methodes. Er zijn ook situaties, waarin detoxen ten zeerste wordt afgeraden! Wat zinvol is in uw situatie wordt u geadviseerd tijdens een consult.

Supplementen / medicijnen

Naast leefstijladviezen wordt ook wel eens gekozen voor ondersteuning in de vorm van  orthomoleculaire supplementen en/of natuurlijke medicijnen (fytotherapie of homeopathie). Dit kan tijdelijk ondersteuning bieden. Een blijvende oplossing ligt naar mijn mening echter niet in hooggedoseerde supplementen. De oorzaak achterhalen WAAROM uw lichaam zo'n hoog verbruik van bepaalde middelen heeft, lijkt me veel zinniger.

Uiteraard komt ook uw reguliere medicatie aan bod. Eventuele wijzigingen breng ik hierin echter pas aan na samenspraak met uw huisarts, specialist of apotheek. Meerdere kapiteins op één schip werkt namelijk averechts.

E-mailen
Bellen
Map
Info